Menopoz Tedavisi Mümkün Müdür?

Kadınlar için üreme dönemi ergenlik zamanında adet görmeleri ile başlayıp menopoz dönemine kadar devam eder. 12 ay boyunca hiçbir şekilde adet görülmemesi ile de menapoz dönemi başlar. Farklı yaş aralıklarında ortaya çıkan menopoz, her kadında farklı etkileri beraberinde getirir.

Yumurtalık faaliyetlerinin tamamen sona ermesi ve adet döngüsünün kalıcı şekilde kesilmesi ile beraber menopoz süreci kadın için başlar. Genel kanının aksine ilk adet kanaması yaşı ile alakalı olmayan menopoz yaşı; çoğunluklu olarak çevresel ve genetik faktörler ile bağlantılıdır.

Perimenopoz, menopoz ve postmenopoz olarak kendi içinde 3 farklı döneme ayrılan bu süreç; gece terlemesi, sıcak basması, vajinal kuruluk, cilt kuruluğu ve libido azalması ile belirtileri ortaya çıkartır. Kadınların menopoz ve menopoz tedavisi gibi konular hakkında araştırmalarını gerçekleştirmeden önce mutlaka menopozun ne olduğu ile alakalı bilgilerin net bir şekilde elde edilmesi gerekiyor. Nasıl ki adet döneminde kadınlar adet görüyorsa, sürecin işleyişi sonrasında menopoz dönemi başlar. Zincirleme şekilde süren sürecin sonucunda adet kanaması kesilir ve kadının doğurganlığı da sona erer.

Menopoz Belirtileri

Kişi, menopoz sürecine gireceğini vücudunda ortaya çıkan belirtileri görerek anlayabilecektir. Adet döneminin uzaması ve ağırlaşması, düzensiz hale gelmesi genel olarak menopoza gireceğinin habercisi olarak görülür. Gece terlemesi, baş dönmesi, çarpıntı, ateş basması, göğüslerde hassasiyet, cinsel organda çekilme, kas ve eklemlerde ağrı, uyku bozukluğu, cinsel ilişki esnasında ağrı, öksürürken idrar kaçırma, iştah artışı, çarpıntı gibi belirtiler genel olarak menopoz döneminin geleceğinin habercisidir. Fizyolojik belirtilerin yanı sıra psikolojik olarak da kadınlar bu dönemde kendilerinde kaygı bozukluğu hissedebilirler. Aynı zamanda konsantrasyon eksikliği, öfke nöbetleri, unutkanlık, depresyon ve en ufak durumda bile ağlama gibi belirtiler de kendini gösterebilir. Ortaya çıkacak bu belirtiler ve menopoz başlangıcı genel olarak 44 ila 55 yaş aralığı gibi görülüyor olsa da gerçekte her kadın için bu yaş aralığı geçerli olmaz. Erken ya da geç dönemde de menopoz dönemine girilebilir.

Menopoz Tedavisi

Genel olarak menopoz dönemi kadınların doğal bir sürecidir. Bundan dolayı erken menopoz dönemi değilse ya da ciddi fiziksel sorunlar baş göstermediyse, menopoz tedavisi olarak bir tedavi süreci olmaz. Kadınların bu aşamada yapabilecekleri en iyi şey kendilerini bu sürece hem ruhen hem de fiziken hazırlamak olmalıdır. Gerekli görülmesi durumda bu süreçte kadınlara hormon replasman tedavisi uygulanabilir. Doğru şekilde yapılacak olan uygulama ile beraber sıcak basması, vajinal kuruluk ve gece terlemeleri gibi menopoz döneminde kadınların ciddi anlamda zorlanmasına neden olan belirtilerin azaltılması sağlanır. Menopoz döneminde kadın metabolizması yavaşlama eğilimine girmektedir. Bundan dolayı da sağlıklı ve dengeli şekilde beslenmenin önemi de ciddi anlamda artış gösterir. Aynı zamanda uyku kalitesinin arttırılması ve kemik erimesi riskinin azaltılması adına da mutlaka doğru takviyelerin kullanılması gerekiyor. Bu aşamada kendine ve yaşamış olduğu süreci en iyi şekilde yönetmek isteyen kadınlar, Silver Shell tarafından tamamen kadınların kullanımı için üretilen ürünleri seçebilirler. Fitoterapi alanında kullanılan en faydalı bitkilerin birleşmesi sonucunda ortaya çıkartılan ürün ile beraber kadınlar bağışıklık sistemini güçlendirebilecekleri gibi menopoz sürecinde karşılaşacakları zorluklar ile de etkili şekilde mücadele edebileceklerdir. Hayatının yeni bir dönemine girerken kendini her anlamda iyi ve dinç hissetmek isteyen her kadın, https://www.probiyotix.com/menopoz-ve-bitkisel-tedavi   üzerinden tam olarak aradığı sonuçları onlara verecek takviyeyi alarak kullanmaya başlayabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.