Havuz Yapımı

Havuz yapımı dikkatlice planlanması ve uygulanması gereken bir işlemdir. Diğer inşaat projeleri gibi kullanımın sağlığı açısından pek çok önemli noktaya dikkat edilmelidir. Havuzun evle olan estetik bütünlüğü de havuz yapımı sürecinin bir parçasıdır. Havuz yapımında izlenen adımları gelin birlikte inceleyelim.

Planlama

Havuz Yerinin Seçimi

Havuz yapımı için en uygun alan, bahçenin açık ve güneşli bir bölgesidir. Havuzun yerini seçerken, havuzun boyutu, şekli ve konumu hakkında düşünmelisiniz. Havuzun çevresinde yer alacak bitkiler, ağaçlar ve mobilyalar, havuzun güzel bir manzara oluşturmasına yardımcı olacaktır.

Havuzun Boyutu

Havuzun boyutu, evin veya iş yerinin bahçe alanına göre değişebilir. Havuzun kullanım amacı, aile veya arkadaş toplantıları gibi büyük grupların keyifli bir şekilde vakit geçirebileceği bir alan olacaksa, daha büyük bir havuz yapmak gerekebilir. Ancak, daha küçük bir havuz da yüzme gibi egzersiz yapmak isteyenler için yeterli olabilir.

Havuzun Şekli

Havuzun şekli, kişisel zevk ve alanın büyüklüğüne bağlı olarak belirlenir. Dikdörtgen, oval, yuvarlak veya serbest form gibi birçok farklı şekil seçeneği vardır. Havuzun şekli, bahçeye uyum sağlamalı ve havuzun konumunu da göz önünde bulundurmalıdır.

Kazı

Kazı süreci, inşaat ekibi havuz alanının dikkatli ölçümlerini aldıktan sonra başlar. Ana hatlar yerleştirildikten sonra, bahçenizde yeni havuzunuz için yer açılır.

Sıhhi Tesisat

Havuzlarının filtreleme ve ısıtma boruları toprağa gömülür. Tesisatçılar, genellikle bir ila iki gün süren bir süreç olan tüm yer altı borularını bu sırada döşer.

Havuz İskeletinin Oluşturulması

Yeraltı havuzları, betonun mukavemeti için çelik bir iskelet gerektirir. Yapısal çelikten yapılmış bu inşaat demiri çerçevesi, toprağa çakılmış çelik direklere elle bağlanan dikey ve yatay çubuklardan oluşur. Yapısal çelik aşamasının yaklaşık bir veya iki gün sürmesi beklenir.

Elektrik ve Opsiyonel Gaz Bağlantılarının Kurulumu

Evden havuza kadar elektrik hatları zeminden çekilmelidir. Havuz alanında gaz gerektiren ateş çukuru veya barbekü gibi ekstra özellikler varsa bu hat da çalıştırılır. Bu adım bir veya iki gün sürecektir. Elektrik ve gaz işleri, müfettişin programına bağlı olan ve üç veya dört gün sürebilen bir süreç olarak denetlenmelidir.

Püskürtme Beton Uygulaması

Beton hortumlardan geçirilir ve yüksek hızda yapısal çeliğin üzerine püskürtülür. Uygulama sadece bir gün sürerken, betonun beş veya altı gün kürünü alması gerekir. Bu süre zarfında günde birkaç kez sulanmalıdır.

Fayans Döşeme

Beton kuruduktan sonra fayans döşeme işlemi yapılır. Kaydırak veya şelale gibi su özellikleri varsa, bunlar bu sırada eklenir. Temel kurulumlar için bu yaklaşık iki gün sürer. Karmaşık kurulumlar beş ila yedi gün kadar sürebilir.

Avrasya Havuz, istediğiniz boyutta ve şekilde hayalini kurduğunuz havuz projelerini sizler için gerçekleştirmektedir. Eğer arka bahçenize uyacak bir havuz yaptırmayı düşünüyorsanız tüm aşamaları detaylıca planlamak için Avrasya Havuz ekibine 0216 441 12 13 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.