Ceza Davası Türleri Nelerdir?

Ceza hukuku suç ve cezaları düzenleyen bir kamu hukuku dalı olup genel ceza hukuku ve özel ceza hukuku olmak üzere ikiye ayrılır. Ceza genel hukuku, suç kavramının tanımını, ceza hukukuna hâkim olan genel ilkeleri, suçlar için öngörülen cezaları, cezayı hafifleten ve ortadan kaldıran sebepleri düzenler. Ankara ceza avukatı savunmasıyla özel ceza hukuku ise suçları belirler ve bu suçlara öngörülen cezaları düzenler. Görülen ceza davalarında ceza yargılamasının yöntemini düzenleyen hukuk dalına ceza muhakemesi hukuku denir.

Ceza Hukuku Alanındaki Davalar

Ağır ceza ve asliye ceza mahkemelerinde Ankara ceza avukatı aracılığıyla görülen birçok dava vardır. Bu davalar; kasten yaralama, taksirli yaralama, adam öldürme, cinsel taciz suçu davaları, tehdit ve şantaj suçu davaları, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, hileli iflas, devlet sırlarına karşı suçlar, örgüt üyeliği suçu gibi birçok suça ilişkin davalar avukat hizmetleri bünyesinde ceza avukatı ile çözüme ulaştırılabilmektedir.

Ceza Davası Nasıl Açılır?

Şikâyet veya suç duyurusuyla başlayan soruşturma evresinde gerekli delillerin toplanıp savcı tarafından iddianamenin yazılıp mahkeme tarafından kabul edilmesiyle kovuşturma süreci başlar. Ankara ceza avukatı aracılığıyla iyi bir savunma yapılmasıyla süreç gerektiği gibi ilerler. Avukatlık hizmeti ile açılan ceza davasının sonucu mahkemenin vereceği kararla nihayete erer dava sonuca ulaşır ya da gereken bazı nedenlerden dolayı ertelenerek sürecin neticelendirilmesi biraz daha zaman alır.

Detaylı bilgilere sahip olmak için siteye giriş yapabilirsiniz; https://www.delilavukatlik.com/ankara-ceza-avukati

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.