Akreditasyon Kalibrasyon İşlemleri

Akreditasyonlu kalibrasyon laboratuvar ortamında meydana gelen referans cihazı gibi pek çok durumun başta olduğu ve ortam şartlarının göz önünde bulundurulduğu akreditasyon kuruluşu tarafından onaylanan işlemler anlamına gelmektedir. Kalibrasyon hizmetleri doğrultusunda akreditasyon yani gönüllülük esansı meydana gelmektedir. Mevcut piyasa durumu ve beraberinde belge kuruluşlar ile birlikte akreditasyonlu çalışmalar olduğu gibi serbest çalışmalarda oluşabilmektedir.

Gerçekleşen belgelendirme kuruluşları ve laboratuvarlar doğrultusunda müşterilerin hizmeti sağlanmaktadır. Belirlenmiş koşullar altında doğruluğu sabitlenen cihaz ile yapılan ölçme işlemleri bilindiği gibi kalibrasyon olarak adlandırılmaktadır. Genellikle standart sapma veya bu riskini az olması gibi durumlarda oynaklığın göstergesi meydana gelmektedir.

Kalibrasyon Ölçümü

Kalibrasyon ile birlikte ölçme işlemleri oluşturulurken aynı zamanda mevcut ortam şartların belirlenmesi ve bu doğrultuda hareket edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda bu işlemi gerçekleştiren kişilerin eğitimli olması da aralarından bir özellik haline gelir. Ölçüm raporu içerisinde bazı detayları özellikle dikkat edilir. Referans cihaz tanımı, kalibrasyon talimatı ve referans değerleri, ölçüm değerleri ve ölçüm belirsizliği, özel koşullar, ölçü birimleri şeklinde işlemler ile birlikte sertifika raporu oluşturulmaktadır.

Kalibrasyon sertifikası içerisinde özellikle yapıldığı yer ve tarihi, sertifika tarihi ve numarası, cihazın birimi ve sipariş numarası, sertifika geçerlilik süresi ve beraberinde kalibrasyon ortamını çevre faktörleri gibi detaylara dikkat edilmektedir. Gerekli olan işlemleri gerçekleştirildikten sonra sertifika işlemleri tamamlanmış olur. Kalibrasyon raporu üzerinde onay makamı ve müdür oldukça önemli olmaktadır. https://www.rezonansmed.com/akreditasyon.html sitesinden tüm bilgileri elde edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.