Mersin’de sosyal hizmetler çalışanı rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklandı

Mersin’de bir sosyal hizmet çalışanı, kurumdan yardım talebinde bulunan kişiden, talebine olumlu rapor verme karşılığında rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Toroslar Sosyal Hizmet Merkezinde görevli M.B.’nin bir vatandaştan rüşvet istediğine yönelik duyum alındı. Eylül ayı başında söz konusu vatandaşla görüşerek beyanını alan kurum yetkilileri, memur hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca suç duyurusunda bulundu.

Şikayet üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takibe aldıkları M.B.’yi, sosyal yardım ödeneği bağlama vaadinde bulunduğu şahıstan kurum dışında rüşvet alırken suçüstü yakaladı.

Üzerinde bir miktar para da ele geçirilen şüpheli, işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya olayı doğrulayarak, soruşturmanın kendilerine gelen şikayet üzerine başlatıldığını söyledi. Topkaya, yakalandıktan sonra tutuklanan memurun aynı gün açığa alındığını ve hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.